Kremalı fırında makarna; sade makarna tarifine peynir ve krema aromalarının eklenmesiyle elde edilen, sade makarnadan kesinlikle daha hoş ve daha lezzetli bir tat sunan tariftir. Daha lezzetli olmasının karşılığı olarak; kremalı fırında makarna tarifinin diğerlerinden birkaç adım fazlalığı vardır; bunun dışında ise ekstradan hiçbir zorluğu yoktur. Bu basit ve özgün tarifi ilk defa denemek isteyenler için gerekli malzemeler listesi ve adım adım kremalı fırında makarna tarifinin hazırlanışı aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.
Kremalı fırında makarna için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
200-250 gram beyaz peynir
Bir paket makarna
1 kâse kaşar peyniri
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
3-4 su bardağı süt
Bir paket krema
3 yemek kaşığı un
Kremalı fırında makarna tarifi nasıl yapılır?
Gereken malzemeler temin edildikten sonra kremalı fırında makarna tarifine başlanabilir. Her fırın yemeğinde olduğu gibi kremalı fırında makarna tarifinde de malzemeler uygun bir şekilde karıştırılıp fırına verilecek ve sonunda istenen tat elde edilecektir.
Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin kremalı fırında makarna tarifi için uygun hale sokulması gereklidir. Beyaz peynir güzelce rendelenmeli, aynı şekilde 1 kâse kaşar peyniri de rendelenmeli ve ufak parçalara ayrılmalıdır. Ayrıca tencere, kap, borcam, vs. Gereçler de lazım olacaktır.
Hazırlıklar tamamlandıktan sonra kremalı fırında makarna tarifinin ilk adımı uygulanır. Tencerenin içi yeterli miktarda ılık su ile doldurulduktan sonra bir paket makarna içine boca edilir ve pişirme işlemine başlanır. Makarna yeterince piştikten sonra süzgeçten geçirilerek sudan ayrılı; uygun bir kapta 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Bu adımda ise kremalı fırında makarna tarifinin sosu hazırlanacaktır. Uygun bir kaba yeterince ılık su doldurulduktan sonra 3-4 su bardağı süt (Tercihen 3,5), 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı un dökülür ve pişirme işlemine başlanır. Sonunda elde edilen karışım kremalı fırında makarnanın sosu olacaktır.
Hazır edilen makarna ve sos; daha geniş bir kaba alınarak karıştırılır. Ardından üzerlerine rendelenmiş beyaz peynir ve bir paket krema da eklenir ve karıştırma işlemine devam edilir. Tuz ve karabiber eklemesi de burada yapılabilir.
Elde edilen kremalı fırında makarna bir borcama veya fırın tepsisine yayılır; rendelenmiş kaşar eşit bir şekilde üzerine serpilir ve fırında verilir.
Piştikten sonra biraz ılıması beklenen kremalı fırında makarna; ardından tabaklara konur ve servisi yapılır.
Kremalı fırında makarna tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.