{ "title": "Beşamel Soslu Fırında Makarna", "image": "https://www.firindamakarna.gen.tr/images/besamel-soslu-firinda-makarna.gif", "date": "21.01.2024 09:50:23", "author": "Yelmen", "article": [ { "article": "
Beşamel Soslu Fırında Makarna, Fırın makarnayı genelde herkes sever. Kimse hayır diyemez sanırım. Güzel bir fırın tepsisinde, üzeri nar gibi kızarmış makarnanızı masaya getirdiğinizde herkesin iştahı kabarır. Yediden yetmişe severek yeriz. Çünkü makarna çeşit çeşit tatlarla, soslu, etli, yoğurtlu, kıymalı ve şimdi beşamel soslu fırında makarna. Hem hazırlaması kolaydır. Hem de sade makarnadan çok daha lezzetli zengin bir yemektir. Çoğu damak tadına hitap eder. Ancak fırında makarna bambaşka. Et veya sebze yemeklerinin yanına yakışan ya da başlı başlına bir öğün yerine geçebilecek bir yemektir. Sofralarınızda güzel bir sunum yapabileceğiniz, hele fırında olursa, makarnadan öte, börekten ziyade. Beşamel soslu fırında makarna, püreler ve zeytinyağlı yemeklerin yanında tamamlayıcı olarak da tercih edebilirsiniz. Zaten temel olarak hazırlanışı oldukça kolay, makarna diye küçümsemeyelim, kıvamını ve tadını nefis ötesini tutturmak zordur, hamur işi aşığı iseniz, değil börek çörek, çiğ hamuru bile çerez gibi yiyenlerdenseniz, beşamel soslu fırında makarnanın tadını bir kez aldınız mı iflah olmanız mümkün değildir. Malzemeleri kontrol ettikten sonra yapımına geçebiliriz.

Beşamel Soslu Fırında Makarna

Malzemeleri
Sosu için
Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırın makarna paketinin üzerinde yazdığı dakika kadar haşlayalım. Sonra makarnaları ikiye bölüp, derin bir tencereye bol su ve sıvıyağ ekleyelim. Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde haşlayalım. Haşladığımız makarnaları süzüp soğuk sudan geçirelim ve süzülmesi için süzgeçte bekletelim. Bir an önce pişmesini isteyeceğiniz bir tarif. Bu nedenle evinizde favori olacak.

Sosu için; Bir tavaya margarini, unu koyalım ve kavuralım. Üzerine sütü, tuzu ilave edelim ve topaklanmaması için bir çırpma teli yardımı ile hızlıca karıştıralım. Pişmeye başlayınca içine hellim peyniri rendesini, yumurta sarısını ilave edelim. Sonra hızlı bir şekilde karıştırıp, 1 taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım. Hazırladığımız sos muhallebi kıvamında oluyor.

Süzülen makarnaların üzerine hazırladığımız sosun yarısını dökelim ve karıştıralım. Fırın tepsisini yağlayıp, üzerine makarnamızı dökelim. Ardından kaşık yardımı ile makarnayı tepsinin her bir yerine yayalım. Kalan sosu da makarnaların üzerine dökelim ve kaşıkla düzgünce yayalım. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpelim. Beşamel soslu fırında makarnayı önceden ısıtılmış 180 C derecelik fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak ya da soğuk ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }